Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_rendcollective

David Dunn - Yellow Balloons

David Dunn - Yellow Balloonsvrijdag 24 februari 2017 19:00

Amerikaanse talentenjachten zoals American Idol en The Voice brengen veel christelijke artiesten voort. David Dunn is er hier 1 van. De geboren Texaan deed mee aan het tweede seizoen van The Voice maar kwam hier niet ver. Toch heeft David inmiddels een mooie staat van dienst in de christelijke muziek.

Toen David een paar jaar geleden bij zijn zus op bezoek was overleed zijn nichtje. Op de begrafenis werd een gele ballon opgelaten als symbool voor hoop. Deze gebeurtenis kwam hard aan bij David. Zijn nieuwste album heet dan ook 'Yellow Balloon'. Met bovenstaande verhaal in het achterhoofd is het geen verrassing dat het album veel persoonlijke teksten bevat.

De titeltrack bijvoorbeeld, die als afsluiter op het album staat, is een ballad die gaat over de dood van Davids nichtje. Zijn zus hielp mee om deze track te schrijven en naar verluidt hebben ze er 8 maanden over gedaan tot het perfect was.

Yellow Balloon bevat (gelukkig) ook hoopvolle en opbeurende teksten, zoals 'Open Arms', 'Grace Will Lead Me Home', 'Ruins' en 'I Don't Have To Worry'. Verder is er een track die we op Seven FM al geregeld draaien: 'I Wanna Go Back', waarin David zijn verlangen bezingt om weer te geloven als een kind.

Al met al een prachtig en soms emotioneel album dat we deze week graag extra airplay geven op Seven FM.

« Terug

Deel via