Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_philippahanna

Nieuw album Rend Collective deze zomer

Rend Collective tourvrijdag 17 juni 2022 23:32

Eind augustus komt het nieuwe album van Rend Collective uit met de naam ‘Whosoever’. De naam komt uit een oude vertaling van Johannes 3:16, waar staat: ‘Whosoever believeth in Him should not perish, but have everlasting life.’ In een gesprek met Groot Nieuws Radio sprak bandlid Gareth Gilkeson over het verhaal erachter, dat verder gaat dan de kerkmuren.

Nog geen maand geleden kwam hun nieuwste single Plans uit. Het is opnieuw een nummer waar veel mensen zich in zullen herkennen, vertelt Gareth: “Iedereen voelde zich verloren en verward. Maar ik geloof echt in de plannen en doelen van God. Die zijn er niet altijd uit zoals wij zouden willen. Soms werkt God door onze omstandigheden heen, in plaats van dat Hij ze verandert. Uiteindelijk verandert Hij ons daardoorheen.”

Met het nieuwe album wil de band niet alleen mensen in de kerk bereiken, maar ook daarbuiten: “Het christendom is de enige organisatie die bestaat voor haar niet-leden. We zijn er niet om onszelf blij te houden, maar we worden geroepen om erop uit te gaan en anderen te roepen. Juist in deze tijd willen we de boodschap van Johannes 3 vers 16 uitdragen, dat God zo van deze wereld houdt. Dat is een sterk fundament waarop we mogen staan.“ 

Lees hier het hele interview bij Groot Nieuws Radio.

Foto: Facebook Rend Collective

« Terug

Deel via