Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_taurenwells

Nieuwe single van Damascus: Terug Naar Huis

Damascus op de heidinsdag 17 oktober 2023 16:17

De Nederlandse hiphopgroep Damascus heeft de derde single van hun nog te verschijnen album Manna uitgebracht. Terug Naar Huis werd geschreven tijdens een bandweekend, waar het collectief samen met bevriende muzikanten nieuwe, eerlijke liedjes schreef over het alledaags leven. Ben jij erbij als ze 'm in januari live gaan doen? Check hier de nieuwe video.

De zangeres van de groep, Eline Everdina, schreef het refrein voor Terug Naar Huis tijdens een moeilijke periode in haar leven. "Ik was op zoek naar mezelf, voelde een enorme afstand tussen God en mij. Uiteindelijk verlangen we allemaal naar thuiskomen bij de Vader."

Eline: "Het Bijbelse verhaal van de verloren zoon raakte me daar opnieuw. Het gevoel van afdwalen is zo herkenbaar: druk zijn met van alles en nog wat en dan ergens onderweg jezelf kwijt raken. Het was een hectische fase in m'n leven: ik ging trouwen, dacht na over wat ik wilde met mijn werk, zong in allerlei bandjes. Ik was op zoek naar bevestiging: wie ben ik, los van alle activiteiten die ik doe? Soms kan je jezelf dan zo ontzettend lost voelen."

"Toen ik het refrein schreef met de woorden "Breng me terug, breng me terug naar huis" stonden de tranen in m'n ogen. Het beeld van een Vader die op ons wacht, met een warme maaltijd en schone kleren, dat raakt enorm. Volgens mij herkenbaar voor veel mensen: een diep verlangen dat in ons is gelegd, om naar Hem terug te keren en veilig thuis te komen."

Foto: Damascus

« Terug