Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_rendcollective

Lecrae eerste naam voor EO-Jongerendag 2020

Lecraedonderdag 06 februari 2020 16:10

Hij is zonder enige twijfel één van de grootste namen uit de christelijke hiphop en nu komt hij terug naar Nederland. Lecrae is één van de headliners van de EO-Jongerendag 2020, dat heeft presentator Joram Kaat bekendgemaakt bij Groot Nieuws Radio. Het evenement vindt dit jaar plaats op 6 juni in Ahoy in Rotterdam. Andere headliners worden bekendgemaakt op 20 februari en 5 maart.

Het is voor de eerste keer dat de organisatie van de Jongerendag zo'n grote naam uit de hip-hop-scene op het grote podium programmeert. In september 2012 bracht Lecrae zijn album Gravity uit, dat door kenners het belangrijkste christelijke hip-hop album aller tijden genoemd wordt. Hij werkte voor zijn muziek onder andere samen met For King & Country, nobigdyl, Kari Jobe en Andy Mineo.

Vorig jaar was Lecrae ook in ons land voor shows in Amsterdam en Veenendaal. Hij werd toen bijgestaan door zangeres Hollyn, die toen in het voorprogramma stond. In maart verschijnt zijn nieuwe album 'Restoration'.

'Speak Life' is het thema van de Jongerendag dit jaar. Negatieve woorden kunnen een onuitwisbare indruk achterlaten. Zo makkelijk als je ze uitspreekt, zo lastig kan het zijn om te leven met de gevolgen. Tijdens de dag wordt stilgestaan bij vragen zoals ‘Welke woorden vormen ons?’ en ‘Wat zegt God over ons?’

Bestel hier je kaarten voor de EO-Jongerendag

« Terug