Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_blanca

Reach Records breekt met Gawvi

Reach Records Statement Gawvivrijdag 04 februari 2022 07:42

Er is ophef ontstaan over een artiest die we bij Seven FM al jarenlang veel hebben gedraaid. Zijn naam is Gawvi. Je zou ‘m kunnen kennen als solo hip-hop-artiest, maar hij heeft ook muziek geproduceerd voor tal van andere hip-hop-legends als Lecrae, Tedashii en Andy Mineo. Het platenlabel heeft begin deze week laten weten dat ze de samenwerking met Gawvi hebben gestopt.

Dit weekend deelde Gawvi dat hij en zijn vrouw sinds eind 2020 zijn gescheiden. Die post werd verwijderd rond de tijd dat zijn label Reach Records een statement naar buiten bracht. Daarin stond onder meer: “Vanwege gedrag dat niet in overeenstemming is met onze kernwaarden, hebben we onze professionele relatie met GAWVI beëindigd.” Dit is als een harde klap aangekomen bij de christelijke muziekindustrie en de liefhebbers van christelijke hip-hop. Via sociale media wordt de rapper door een grafisch vormgever waar hij mee zou hebben gewerkt er nu ook van beschuldigd dat hij seksueel getinte foto’s naar haar heeft gestuurd.

Lecrae heeft in een filmpje via social media gedeeld dat dit voor hem een pijnlijke, emotionele tijd is. "Voor velen is dit nieuws, maar voor mij is dit echt en gebeurd het rondom mensen die ik echt ken." Hij zegt ernaar uit te zien om samen te komen tijdens de aanstaande tour om weer samen te zijn met mensen. Verder roept hij op niet te roddelen, maar te bidden. Bekijk hier zijn hele reactie.

"Emoties moet je delen."
Het is twee weken sinds in Nederland het gesprek over seksueel overschrijdend gedrag opnieuw wordt gevoerd na de Boos-documentaire over The Voice. En omdat dit nieuwe verhaal gaat over een artiest die we veel hebben gedraaid bij Seven FM was het extra aanleiding om het gesprek hierover op deze zender te voeren. Deze woensdag belde Seven FM-dj Benita Brouwer met Nico van der Voet, pastor bij de Christelijke Hogeschool Ede. Zijn conclusie is: "Emoties moet je delen. Dus als je als jongere bij deze berichten pijn of boosheid ervaart, vanwege iets dat gebeurd is in het verleden, dan moet je die gevoelens delen. Dat kan met vrienden en vriendinnen, met ouders en een vertrouwenspersoon. Wees terughoudend met het delen via sociale media, want dan gaat dat een eigen leven leiden."

Van der Voet vindt de berichtgeving rondom schandalen als bij The Voice hyperig. "Het is wel heel goed dat het naar buiten komt, want er gaat veel mis op het gebied van grenzen en sekualiteit." Maar het is volgens hem juist verstandig om niet te blijven focussen op zulke casussen, maar te kijken hoe we in onze eigen omgeving hiermee omgaan. Zo kijken we nu snel oordelend naar deze situaties, maar kunnen we vergeten naar ons eigen gedrag te kijken. 

Machtverhoudingen
Veel mensen hebben volgens Van der Voet nog niet goed in de gaten wat een machtsverhouding is. Die heb je volgens hem al gauw, wanneer de een duidelijk de ander meer kan dwingen en verleiden tot ongewenst handelen dan de ander.

Beluister hier het gesprek terug:

Foto: Reach Records

« Terug

Deel via