Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_taurenwells

Big Church Festival schuift maanden op

Big Church Fireworksmaandag 27 mei 2024 23:38

Het Britse Big Church Festival kijkt dankbaar terug op een geslaagde editie afgelopen weekend. En er wordt ook vooruit gekeken, iets verder dan een jaar. In 2025 zal het christelijke festival niet plaatsvinden rondom Pinksteren, maar aan het einde van de zomervakantie van 22 t/m 24 augustus. Als reden geeft de organisatie aan dat het moeilijker is Amerikaanse artiesten te krijgen in het huidige weekend.

Het Amerikaanse KLove houdt al jaren een awardshow in hetzelfde weekend en dat weerhoudt artiesten ervan om naar Europa te reizen. De verhuizing op de kalender brengt ook voordelen met zich mee, zo zal het programma langer zijn: 3 volle dagen. De locatie blijft het indrukwekkend mooie Wiston Estate.

Line Up met Hollands tintje
Dit jaar stonden onder andere Chris Tomlin, Kari Jobe & Cody Carnes en Rend Collective op het hoofdpodium van het Big Church Festival. Dat laat zien dat Nederland ook dit jaar weer kon meeprofiteren van de line-up van het Britse evenement, omdat Tomlin en Rend Collective daarna ook naar ons land kwamen. Daarnaast waren bekende Seven FM-namen aanwezig als: We Are Messengers, Elle Limebear, Called Out Music & Gable Price & Friends. 

Ook Trinity was aanwezig. Het was de tweede keer dat de Nederlandse band op dit grote festival speelde. Hoe is het om als op dit internationale podium te staan? En hoe kom je als Nederlandse band op dit internationale festival terecht? Dat vroeg Youri in de ochtendshow van Groot Nieuws Radio aan Niek Smelt, drummer van Trinity.

Beluister het gesprek hier terug:

Beeld: Facebook Big Church Festival

« Terug

Deel via