Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_taurenwells

Zanger Carman (65) overleden

Carmanwoensdag 17 februari 2021 15:00

Hij begon als 15-jarige drummer in de band van zijn moeder en is ook recordhouder als christelijke solo-artiest met de meeste bezoekers tijdens een stadionconcert (een dikke 71 duizend trouwens). Carman Dominic Licciardello, de artiest bekend als Carman, is overleden in een ziekenhuis in Las Vegas aan complicaties na een operatie. Het onverwachte nieuws raakt veel muziekliefhebbers.

Een paar jaar geleden begon hij opnieuw te touren nadat bij hem kanker was vastgesteld. Volgens zijn manager was hij "bang dat niemand het nog iets zou kunnen schelen, maar dat had hij fout. De concerten waren uitverkocht en de boodschap kwam kraakhelder over."

Collega-muzikanten als TobyMac en Danny Gokey hebben op het nieuws gereageerd.

Hans van Vuuren, presentator van Backstage bij Groot Nieuws Radio heeft ook gereageerd. 'Ik vergelijk Carmans aanpak graag met een 'zondagschool voor volwassenen'. Carman schuwde werkelijk niets om de aandacht vast te houden en zijn boodschap op talloze manieren te verwoorden. Als hij een protestlied tegen het afschaffen van het schoolgebed kracht wilde bijzetten, nodigde hij de rockers van Petra uit. Hij trok rap-muziek in zijn muziek toen dat nog niet gebruikelijk was, door drie héle jonge mannen van DC Talk een plek op zijn albums te geven. Er kwamen op onverwachte momenten blazers uit de hoge hoed of er werd opeens een gospelkoor of schoolklas een lied binnen gefietst. Niets was te gek voor Carman, maar ondertussen maakte hij ook hele mooie en rustige aanbiddingsliederen.'

Check hier een indrukwekkende serie verzamelalbums van Carman:

Foto: Facebook Carman

« Terug

Deel via