Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_rendcollective

De hits van 13 jaar Owl City + nieuwe muziek

Owl Cityvrijdag 13 januari 2023 08:50

Het is deze periode op de kop af 13 jaar geleden dat Owl City zijn doorbraak meemaakte hier in Nederland. Zijn Fireflies stond toen bovenin de hitlijsten in ons land. Tijd voor een kleine terugblik! En dat niet alleen, want naast al het vieren is Adam van Owl City zelf vooral bezig met nieuwe muziek. Bij Seven FM maak je kennis met de nieuwe single: Kelly Time!

Mainstream succes
Nog altijd is Fireflies een geliefd nummer. En dat zag je 13 jaar geleden wel aankomen. Maar liefst 10 weken stond het nummer op #1 in de Nederlandse Top 40. Daarna volgde onder andere nog Good Times (samen met Carly Rae Jepsen). Adam Young, de man achter Owl City, is één van de muzikanten die een nieuwe golf van zelfproducerende singer/songwriter aanwakkerde. Vandaag de dag zijn er veel muzikanten die zo te werk gaan. Daarnaast is de wereldberoemde Nederlandse trance-dj Armin van Buuren iemand die ook dol is op samenwerken met Young. Onder andere voor de track Forever & Always.

Muziek met impact
De aanmoediging die hij vanuit het geloof ervaart heeft Owl City nooit onder stoelen of banken gestoken. Zo ontstonden samenwerkingen met o.a. Britt Nicole, TobyMac en Joshua Micah. En hij was verantwoordelijk voor een te gekke remix van de ultieme klassieker: Jesus Freak van dc Talk.

Nieuwe single
Als we even een eervolle opsomming van de hoogtepunten van Owl City met je delen gaan we natuurlijk niet voorbij aan zijn nieuwste track. Je hoort 'm vaak voorbij komen bij Seven FM: Kelly Time.

Foto: Facebook Owl City

« Terug

Deel via