Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_philippahanna

Damascus komt met vijfde studio-album

Damascus 2023vrijdag 13 januari 2023 11:23

De Nederlandse hip-hopformatie Damascus brengt in de zomer van 2023 een nieuw album uit. 'Manna' is het vijfde studio-album en de opvolger van 'Niet Van Deze Wereld' uit 2021. Martee: "Door corona heeft veel stilgelegen. Optredens verdwenen uit de agenda en van studiosessies kwam ook niet veel meer." Maar nu zijn ze weer op volle kracht en de eerste single Rust check je hier!

Rapper Martee vervolgt: "Toch zijn we alle drie blijven schrijven, er lagen veel concepten op de plank. In de afgelopen tijd zijn we daarmee de studio ingegaan en hebben we hard gewerkt aan onze vijfde album, dat de titel 'Manna' gaat dragen. Als eerste single komt 'Rust' uit: een lied over stilte vinden te midden van alle hectiek." MaddoC vult aan: "Twee jaar geleden was ik met een groep mannen een weekend in een klooster. We zaten buiten bij een vuurtje terwijl we persoonlijke verhalen vertelden. Op de achtergrond klonk eenvoudig maar prachtig gezang met de eeuwenoude woorden: 'U geeft rust, U geeft rust in mijn ziel.' Dat raakte me, dat was een glimp van de eeuwigheid. Dat je vertelt over de stormen in je leven en dat er dan iets van rust en nabijheid doorklinkt. Ik wist toen direct: daar moeten we een lied van maken." 

En dus niet alleen een single, er is ook een nieuw album in de maak. Eline vertelt enthousiast: "We vinden dit zelf de meest toffe muziek die we tot nu toe hebben gemaakt. Manna bevat nog meer popinvloeden dan voorgaande albums. We kunnen niet wachten om het aan jullie te laten horen."

Check hier de nieuwe single Rust van Damascus:

Foto: Persbericht Damascus

« Terug

Deel via