Nu te horen op Seven FM

sevenfm2018header_forkingandcountry

Jon Foreman werkt aan nieuwe solomuziek

Jon Foremanmaandag 30 november 2020 00:00

Recent werden we al verblijd met het nieuws dat Switchfoot werkt aan een nieuw album. Maar daarnaast is hun frontman Jon Foreman zelf ook druk met nieuwe muziek met zichzelf, als solo-muzikant. Hij neemt ons mee in zijn voorbereidingen daarop. En dat begint met een trip down memory lane. Voor hij met z'n nieuwe solo-album komt, verschijnen er eerst 4 EP's. Check hier de eerste.

Bij het luisteren naar eerder uitgebrachte EP's en albums kwam Jon erachter dat ze eigenlijk onder te verdelen zijn in vier thema's. Zijn favoriete nummers komen nu, per thema, gebundeld uit op speciale EP's. De eerste is daarvan inmiddels uit: Doubt. Hierna volgen nog Believe, Love & Fear. 

Het thematisch koppelen van muziek hoort wel een beetje bij Foreman. Zijn eerste solo-EP kwam uit in 2007: Fall EP. Daarna volgde de drie andere seizoenen Winter, Spring en Summer. In 2015 startte hij de serie The Wonderlands en verschenen daarin de EP's: Sunlight, Shadows & Dawn. Er komt na vier opwarmende opfris-EP's dus nieuwe solo-muziek. Op sociale media geeft hij aan dat het hier niet om een EP gaat, maar om een album. Dus dat is zeker iets om naar uit te kijken in 2021!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jon Foreman (@jonforeman)

Foto: Facebook Jon Foreman

« Terug